perjantai 11. tammikuuta 2013

Valaistuminen.

Kaveri suositteli soijarouhetta lihan tilalla, ja koska mua on pitkän aikaa ällöttäny liha, päätin kokeilla. Tumma soijarouhepussi makso jonkun päälle kaks euroa, halpaakin siis. Tein sitten pussin ohjeen mukaan pastakastikkeen, ja voi jee miten hyvää! Nopeaa, helppoa ja halpaa! Kylkeen täysjyvädurumspagettia, kurkkua, tomaattia ja salaattia, niin oi että! Ihan mielettömän hyvää! En ymmärrä miks oon koko elämäni syönyt jauhelihaa, kun en siitä niin hirveästi ees välitä. Varsinkin ne hirveet narskuvat kohdat joita joskus jauhelihassa on, hyyyyi! Jauhelihaanhan aivan varmasti jauhetaan kaikki ylijäävä huonompi liha, joten nou kiitti, en halua syödä mustikin utareita jauhettuna. Tiiän, sitä jauhelihaa käytetään MYÖS niissä lihapullissa, muttei niissä oo narskuvia kohtia, varsinkaan niissä mitä mä oon tottunu ostaan. NIH.

Lähdin tyhjin vatsoin salille kymmeneksi spinniin, puolen tunnin tehokas lämmittely ja käsitreeni päälle. Oli spinni IHAN täynnä, ekakertalaisia tosi monta, menikin ohjaajalla suurin osa lämmittelykappaleesta aloittelijoiden opastamiseen. Mua ihmetyttää, että miksei voi tulla ajoissa tunnille ja ajoissa kysyä miten säädöt tehdään. Viime tingassa luikahdetaan jo suljetusta ovesta sisälle...  Mä ainakin ihan mielelläni neuvon, meen kuitenkin jo 10 minuuttia ennen tuntia pyöräileen. Vähän meinas kyllä käsitreeni tökkiä kun ei ollu sitä aamupuuroa pohjalla. Jos joskus meen aamulla salille, kyllä mä herään pari tuntia aikasemmin syömään aamupuuron, sillä nälkäisenä on ihan tuskaista ja tyhmää treenata.

1 tunti 33 minuuttia
750 kaloria
keskisyke 137
max 171
rasv.polt. 19 min
kunto 1 tunti 14 min

Ai vitsi mä oon vieläki ihan fiiliksissä tosta soijarouheesta, oli niin hyvä treeni ja niin hyvää ruokaa.

Nyt mä saan löllöillä koko loppupäivän halutessani, mies on töissä. Pikku päikkärit ja tän töllin siivoomista. Olen päättänyt että mulla on tänään oikeus muutamaan oluseen.

Kivaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Soijarouhe on näppärää, halpaa ja vielä ihan maukastakin. Mä vaihdoin talvella 2009 jauhelihan/lihan soijaan ja kaksi kuukautta myöhemmin nelihenkinen perheeni oli allergisoitunut soijalle 100 %. Olen vähän katkera, koska sitä olisi ns. mukava käyttää, mutta tullaan niin kurjaan kuntoon siitä että ei enää voida käyttää mitään missä on vähänkin soijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, voiks sille ihan noin vaan allergisoitua?! Hurjaa!

   Poista
 2. Ärh, tuo on rasittavaa, ku tullaan tunnille aivan viime tingassa tai vasta ku lämmittelyt on jo alkanut! Siinä sekoittaa toisten tekemisen aivan täysin! Pitäis mun mielestä jo järjen sanoa, että se ei ole asiallista käytöstä..

  Mä oon syöny soijarouhetta tasan kerran ja meinas oksennus tulla :( En tiiä oliko sitten vaan huonosti laitettua, ku tuli valmiskeittiöltä se ateria silloin. Jos joskus rohkaistuis kokeilemaan uudestaan, varsinkin kun lukee että se on jollekin maistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toi maistu mun mielestä oikeestaan miltään jossain kastikkeessa ainakaan. Ainaki tomaattimurska ja valkosipuli peittää näköjää pahan maun ;)

   Poista
 3. Mä kans saa soijajauhetta alas millään. Sitä tarjottiin joskus kylässä, ja ruuanlaittaja katseli syömistäni ja odotti kehuja. Yritin muuttaa irvistykseni hymyksi ja vakuutella, että onpas,onpas hyvää. ;)

  VastaaPoista
 4. Oi vitsi, mä kutsun teidät kaikki epäilijät meille syömään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä yks epäilijä lisää!:D hyih.

   Poista
  2. Teretulemast meille sitte nii! MULLA on tosi kranttu makuhermo, ja en syö ihan mitä tahansa, mutta toi kyllä uppoo!

   Poista
 5. Kiitos jauhelihapuheesta! :D Melkein sait mun pään kääntymään, mutta luulen, että meillä syödään silti jatkossakin jauhelihaa... Joskus vuosia sitten eräs "terveyshurahtanut" tuttavani yritti kovalla innolla markkinoida mullekin soijarouhetta, mutten koskaan ole tullut maistaneeksi. Pitänee siis tulla sun keittöön koklaamaan... ;)

  VastaaPoista
 6. Mä en nyt sitten siis tarkoita että kaikkien sitä pitäisi syödä, koska soijasyöjät kuulemmä syö sademetsiä:D Ostin soijarouhetta sen takia, koska mua vaan ällöttää liha tällä hetkellä, ja jotainhan munkin on syötävä :)

  VastaaPoista