perjantai 26. huhtikuuta 2013

Banaaninkieltäjältä terveisiä ja kysymys ojentajatreenistä

Hyvää huomenta! Täällä on aamu aloitettu kaurapuurolla, kookosöljyllä, pellavansiemenrouheella ja espressolla.

Mä kaipaisin nyt neuvoja. Jos jollain on joku hyvä liike ojentajille, otan neuvon kiittäen vastaan. Olen siis viime aikoina tehnyt ojentajapunnerrukset ylätaljalla narussa sekä ranskalaista käsipainoilla. Ylätalja on ihan ok, mutta en saa tuntumaa enään, ja jos nostan painoja, alkaa töitä tekemään niska ja hartiat, eli ei hyvä! Ranskis on siitä huono, että se tuo liikaa painetta kyynärpäähän, varsinkin oikea kyynärpää on kiukkuinen. Kyynärpäähän on reumani takia tuikattu useampi kortisonipiikki, ja jänne on paksuuntunu, eli ranskiksessa paukkuu ja rutisee, kunnes mukaan astuu pieni kipu. Ranskis onnistuu 6 kilolla vielä, muttei tuo mitään hyötyä ojentajille. Niin että jos sulla on ajatus, jaa ihmeessä!

Ulkona on sen näköinen keli, että jossei ennen yhtä ala satamaan, pääsen pyörällä töihin!

Tiiättekö mikä on mun mielestä tosi surkee laihdutusohjelma? Toi Rakas sinusta on tullut pullukka. Idea on joo ihan hyvä, mutta mun mielestä se ei vaan toimi. Katonkin tota ohjelmaa vaan sen takia, että oottelen millon tulee se jakso jossa on kuvattu mun salia ;P Kun satuin sinne kerran kun ko.ohjelmaa kuvattiin. Eli jännään tässä oonks mä kohta teeveestä tuttu :D Hahah...

Vitsi mua laitto taas ärsyttämään... Fbssä kehuin oikeutetusti itteeni hyvästä liikuntasuorituksesta eilen. No siinäpä tuli taas neuvoja... Eli "Muuten hyvä, mutta aerobinen treeni kannattaisi suorittaa salitreenin jälkeen, rasva palaa silloin nopeammin". Kommentoin takaisin, että oon kyllä salitreenin jälkeen niin poikki, etten taida 45 min jaksaa juoksumatolla, kysyin myös että mihin tuo perustuu... Ei varmaankaa tuu yllätyksenä, että kommentoija oli sama henkilö joka sanoi että banaani ei ole laihduttajan ruokaa. Hyväähän tuo ihminen varmasti kuvittelee tarkoittavansa, muttakun musta alkaa tuntumaan että mulla on hallussani jo enemmän tietoa painonpudottamisesta kun tällä ko. hlöllä ( jolla siis näitä kausittaisia painonpudotuksia pussikeitoilla...). Tuntuu taas niin riittämättömältä. Eka tuntee suurta iloa ja onnistumisen tunnetta, sitten tulee joku joka sanoo että "Muuten hyvä, mutta.. älä syö banaania, tee aerobinen salitreenin jälkeen, juokse alasti saunan jälkeen kilometri, syö omenaviinietikkaa desi aamulla... jne. Mua ärsyttää tommonen. Oonks mä ärsyyntynyt oikeutetusti? Mä oon kyllä semmonen ihminen että mua alkaa kiukuttaa jos mua tullaan neuvomaan. Varsinkin jos neuvoja on semmoinen, joka ei mun mielestä oo ansainnut tiedoilla ja taidoillaan sitä neuvojan asemaa.

Mut takaisin itse asiaan, eli siis, mä näen asian seuraavanlaisesti: koska hyvän salitreenin jälkeen rasvaa palaa vielä tunteja treenin jälkeen, en näe siinä mitään pointtia että vedän aerobista siihen perään yhtään sen enempää ku 10-15 min palautumiseen. Mieluummin vedän sen aerobisen välipäivänä  tai salipäivänä ihan erikseen, koska käsittääkseni välipäivänä tehty kova aerobinen, kuten toi työmatkapyöräily jossa mulla ihan maksimisykkeet, kuluttaa myöskin rasvaa suorituksen jälkeen. Niin oonko mä nyt ihan väärässä siinä, ettei mun oo tarpeellista vetää sitä 45 minuuttia salitreenin jälkeen? Pakollahan se tietysti tulee, jos oon salilla liikkeellä pyörällä, mutta kotimatkan kykenee pyöräilemään kevyenä palauttavanakin jos hitaasti rullailee kotiin. Jos oon ihan väärässä, pliis tulkaa sanomaan se hellästi mutta kehittävästi :)

10 kommenttia:

 1. Ojentajille on monta hyvää hyvää liikettä, noiden sun tekemien lisäksi hyväksi olen kokenut ojentajat käsipainoilla sekä taljassa mutta alhaalta vedettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut jos mä vedän alataljalla, teen hauista?

   Poista
  2. Hei törmäsin blogiisi, kun etsin inspiraatiota omaan uudenlaiseen treenaamiseen ja samanaikaiseen painonpudotukseen. Olen liikkunut aktiivisesti koko elämän, opettanut tanssia ja liikuntaa, sekä fysioterapeutin jälikasvuna tiedän yhtä jos toistakin ihmisen fysiologiasta:

   Saat alataljalla ojentajatreenin, kun tuot taljan alas mahdollisimman hitaasti vastustaen painojen- ja painovoimaa.

   Itse tunnen ojentajien tekevän todella paljon töitä, punnerrettaessa olka- ja kyynärvarsi mahdollisimman lähellä vartaloa.

   Poista
  3. Haa! Täytyypä testata seuraavalla kerralla! Kiitti neuvoista!

   Poista
 2. ojentajia taljassa voit tehdä naruilla. Kuten yllä oleva kertoi, näin saat tuntuman ojentajiin. Hauskoja treenejä! :)

  VastaaPoista
 3. ojentajia omalla painolla eli...miten se nyt sanotaan. Kädet penkin reunalle ja siitä sitte laskeudut alas. Dippejä ne taitaa olla. Mutta jos sulla on pahasti se kyynärpää niin en tiedä... ite teen myös kickbackejä, katso netistä mitä ne on:)

  Tuosta aerobisesta, niin onhan se "paras" tehdä salitreenin jälkeen jos vaan suinkin kykenee. Näin mun PT:kin sanoi. Rasva palaa kun lihakset on käytetty loppuun. Mä yhdistän monesti salin ja jumpat just tuon vuoksi. Mut se tarkoittaa että salitreeni = yläkroppa jotta jalat jaksaa viellä tanssia.

  Mut sitä mä en ymmärrä miks joku jaksaa semmosta kommentoida... sehän on nippeliasiaa ja liikunnasta pitäisi saada iloa eikä tommosta kalorinseurantaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin kysyä niitä perusteluita siltä Rva Banaaninkieltäjältä, mutten oo vielä tähän mennessä niitä saanut. Ja sulta tuli kuin tykin suusta :D Musta ei vaan tällä hetkellä oo yhtään mielekästä olla salilla yhtään sen enempää kuin on pakko, kun tuolla ulkona alkaa olla mahtikelit. Mieluummin sitä hyppää pyörän selkään tai lähtee kävelylle. Mä oon siis unohtanut dipit kokonaan! Oonhan mä niitä joskus viime vuonna tehnyt, ja varsinkin Powerplatella tehtynä ne on tosi tehokkaita! Ja kyllä mun kyynärpäät tuntui sillon niitä kestävän. Se on vaan lähinnä se liike, kun ranskiksessa palautetaan painot takaisin alkuasentoon.

   Poista
 4. Mä suosittelen ojentajille kapeaa penkkiä, jotenkin kivasti kokonaisvaltaisempi liike varsinkin tällaiselle ojentajavammailijalle :)

  VastaaPoista
 5. Kapea penkki on tosi helppo. Penkkipunnerrus mutta niin kapealla otteella kuin suinkin saat- kyynärpäät ihan kyljissä kiinni. Mä en pysty tekeen, olkapää ei kestä...

  Ei kai sillä nyt oo mitään väliä tekeekö sen aerobisen ulkona vai sisällä, tanssilattialla vai pyörän päällä. Katoin tarkemmin mun treeniohjelmasta ja siinä lukee et 30-45 minuutin aerobinen osuus TAI 10 minuutin lopouverryttely.

  VastaaPoista