maanantai 28. lokakuuta 2013

Maanantain marinaa!

Alan olemaan jo aika epätoivoinen kaiken kanssa. Mun hienot suunnitelmat ja hieno viikko kaatuivat siihen, että tulin lauantai-aamuna jonkun sortin paskatautiin. Perjantai-iltana oli jo vähän semmosta oloa, ettei tässä ihan kunnossa olla. Lauantai-aamu räjäytti sitten niinsanotusti potin. Huhhuijaa. Sunnuntaina alkoi olo jo helpottamaan, käytiin ABC-aamiaisella. Siellä oli mustaamakkaraa...

 Ei ehkä just se nappivalinta tälleen toipuvalle vatsalle, mutta eipä siitä nyt mitään harmia ollutkaan. Meni siis vähän plörinäks tuo viikon lopetus. 

Viime viikon tavoitteista onnistui herkuttomuus(mustaamakkaraa ei lasketa!) ja alkottomuus. Kaksi salitreeniä, yksi 45 min aerobinen sekä parin tunnin polskimiset kylpylässä perjantaina. Uin semmosessa virtaavassa joessa vastavirtaan 6,5 kierrosta. Eli tasan niin kauan kun käsissä riitti voima. Sitten lopuksi leppoista hartiajumppaa selkää uiden jonkun vartin verran. Olis ollu tarjolla hesekeikkaa pulikoinnin jälkeen, mutta jätinpä väliin! Ei kyllä ois maistunutkaan. 

En oikein tiedä oonko vieläkään ihan toipunut, sillä juuri tätä kirjoittaessani huomaan voivani hiukan pahoin, vaikken ole edes vielä ottanut reumalääkettäni. Yleensä silloin kun olen sairas, en piikkiä ota, sillä se voi vain pitkittää tautita. 

Ainiin! Mulla on laskimotulehduskin vasemmassa pohkeessa! Mun jalat on aika suonikohjuiset, ja oonkin nyt menossa näyttämään niitä lääkärille. Sääret on jatkuvasti mustelmilla, ja säärihaavoja mulla oli joskus kaksi vuotta sitten. Onneksi mulla on tää hoitsun koulutus ja hyvät kokemukset haavanhoidosta, niin sain alle puolessa vuodessa hoidettua haavat umpeen. Muistutuksena on enää rumat tummat arvet nilkassa ja toisen jalan etusääressä. Nyt mun vasemmassa pohkeessa on semmonen kosketusarka, punainen, kuumoittava ja kova kohta. Ei kovin paha, tällä kertaa pystyy kävelemäänkin ihan kunnolla. Hoitona nyt ainakin Trombosol Forte kaks kertaa päivässä. Oikeen muutahan sille ei voi tehdä. Tietty lääkäriin sitten heti jos oireet pahenee. Sain siis lääkärin varattua ensi viikolle, ei ihan siis heti, mutta tulossa on. Luulen että tässä alkaa jo leikkauksen kriteerit täyttymään. Kuitenkin noi kohjut vaikeuttaa monia asioita, kuten liikunnan harrastamista ja vaikka ihan jalkojen rasvausta. 

Eilen mä kyllästyin makaamiseen ja aloin sen aamupalan jälkeen jatkamaan taas tota meidän makkariprojektia. Maalasin kaikki seinät. 
Kuvio seinässä tulee meidän makkarin lampusta. Seinän väri on luonnossa sellainen hopeaan vivahtava valkoisen sävy. Päätyseinään tulee tapetti jossa ruusuja. 
Tänään lähdettiin heti aamusta Bauhaussiin, Ikeaan ja sieltä pöyrähdin Kodin Terraan. Aamu yhdeksän oltiin jo matkalla ja kotiin tulin vasta puoli kolmelta. Että aikamoiset shoppailut! Rahaa meni, mitä mulla ei edes ole, mutta hitto et tuntu hyvältä! Mukaan tarttui kaikenmoista jouluaiheistakin sälää. Ainakaan tuikut ei lopu ihan kesken heti, sillä ostin noin 300 tuikkua! Bauhaussissa ihailin muovikuusia. Mulle on tullut kummallinen halu saada tommoinen valkoinen muovikuusi! Se ois ihana! 

Musta on huomaamattani tullut jouluihminen. Vanhuus tekee tepposia. 

Tälläsen ostin Kodin Terrasta. Valkoisia ei ollut Ikeassa, sieltä ostin hopeisen. Tuon valkoisen laitoin jo killumaan tuohon olkkarin vitriinin nurkille. Kivan pehmeä valo. Kohtahan se on jo marraskuukin.. Eiks niin? 
Vielä hetki sitten meilläpäin näytti tältä. 


Ja tänään joltain ihan muulta. Niin synkältä ettei mun kamera ees suostunut ottaa kuvaa. Nyt on lupa ihmisen piristää itteensä mukajouluvaloilla jos haluaa. nih! 

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kyllä se joulu sieltä tekee tuloaan, haluttiin tai sitten ei:)

  Onko suonikohjut jotenkin vaarallisia? Miehelläni on toisessa jalassa niitä ja viimeisen vuoden aikana pahentunut tosi paljon. Samoin se sääri on jotenkin paksumpi kuin toinen, nilkkaa myöten. Olen yrittänyt patistaa lääkärille, mutta arvaa vaan...

  Olispa täälläkin lunta. Aamulla poljin töihin tihkusateessa ja kovassa vastatuulessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä siis nyt lunta ole :( Kyllä lääkäriin kannattaa mennä jos suonikohjut alkavat vaivaamaan. Turvonnut jalka kertoo siitä että neste kertyy kun laskimoiden läpät ovat vauroituneet niin,etteivät jaksa enää kuljetella nesteitä poispäin. Tukisukat auttaa turvotukseen, muttei paranna suonikohjuja.

   Poista