perjantai 31. tammikuuta 2014

Mä tapan tän masennuksen!

Heippa vaan kaikille!

Olen ollut parantumisen tiellä ja blogipäivitykset tipahtelevat harvakseltaan. Uusia lukijoita on napsahdellut ja kävijämäärä on lisääntynyt huimasti tän tammikuun aikana. Selvästi elämänmuutosta on meneillään yhdellä sun toisella.

Mä olen kamppaillut tän oloni kanssa pitkäveteistä taistelua. Olen oppinut hirveästi itsestäni ja ympärilläni olevista ihmissuhteista. Mulla on nyt jo kolmatta päivää hyvä olla. En muista milloin mulla olisi viimeksi ollut näin hieno ja hyvä olo. Vaikka viikko onkin ollut raskas lääkärikäyntien takia, olen pirteämpi kuin aikoihin. Tällä viikolla kävin yleislääkäriltä hakemassa lisää saikkua, reumakontrollissa ja viimeistä kertaa psykologilla eilen. Kyllä, hoitosuhde psykologin kanssa päättyi ja siirryn ensi viikosta alkaen psykiatriselle puolelle psykiatrin arvioitavaksi. Hoitosuhde jatkuu sitä seuraavalla viikolla psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolla. Siellä alamme työstämään ongelmiania, tunnistamaan ahdistusta ja oppimaan keinoja selviytyä siitä. Psykologi selitti mulle hienosti sen mun ahdistuksen piirtämällä ns vitutuskäyrän. Mulla on selkeästi jatkuvasti korkeampi ahdistus päällä kuin muilla ihmisillä ja syksyn työahdistus teki niin kovan piikin siihen käyrään, että romahdin. Ei sellaista ahdistusta kukaan jaksa. Psykologin mielestä olen motivoitunut ja terapia auttaa minua suurella todennäköisyydellä. Tällä hetkellä perusolo on sellainen ettei oikeastaan ahdista,  olo on vain kuin mustekynällä ilman mustetta, kuivalla tussilla mistä jää vain tuhnu jälki.

Reumalääkärillä käydessä katseltiin mun selän röntgenkuvia kun valittelin alaselän kipua. Viimeinen nikamaväli on hiukan madaltunut, mutta muuten kuva on normaali. Mun vaan pitäis saada itteni liikkeelle ja treenaamaan keskivartaloa. Vielä kun sais sen kipinän siihen liikuntaan. Muuten reuma onkin hyvin aisoissa nyt ja lääkitystäkin vähennetään, lähinnä kylläkin siitä syystä että tunnun keräävän kaikki ilmassa olevat lenssut.

Joten voin kertoa teille kaikille ihanille huolestuneille, että hyvin menee nyt taas. Kyllä tämä tästä. Olen kiitollinen kaikista viesteistä joita olen blogiini tai sähköpostiini saanut teiltä. Monesti pieni asia voi merkitä toiselle paljon enemmän.

1 kommentti:

  1. Ihana kuulla sinusta :) Juuri kävin kurkkaamassa blogissasi että mitähän sulle kuuluu... Hienoa että asiat ovat menneet positiiviseen suuntaan ja uskon että sama vire jatkuu kyllä. Uskon että se liikkumiskärpänenkin kevään mittaan iskee vielä, ensin nuppi kuntoon ja sit fyysiselle puolelle, eks niin :)

    VastaaPoista